divendres, 16 de gener del 2009

Text paral·lel a la Lluna de gener


A l'estiu, darrera les muntanyes de Ponent, a l'altra banda del Montseny, cada tarda es poden contemplar unes postes de sol dignes d'admiració. És un dels espectacles més bells que ens regala la natura. Els colors del cel són rogencs de diversos matissos. El sol ja el podem mirar cara a cara i ens obsequia amb un panorama sublim. A mesura que la nostra estrella s'amaga surten rajos brillants, intensos, que converteixen l'horitzó en un gran escenari de mil reflexos. Quan al cel hi ha núvols, aquests es vesteixen del mateix color de l'entorn, són gegants preparats per començar la funció.Els arbres i les muntanyes són actors que també participen en aquesta representació . Les seves siluetes es perfilen deixant el protagonisma a l'actor principal que és el sol.Però ,tot plegat, en qüestió de pocs minuts, es va fonent i tot aquell panorama esplendorós desapareix i la nit comença a fer notar la seva presència.


Les postes de sol han inspirat a molts poetes i ,en general, l'esguard d'aquesta meravella em fa pensar en la grandesa i l'ordre que regeix l'univers i sento que formo part d'aquest engranatge tan complex i alhora prodigiós.
Magda Simon

2 comentaris:

Raimunda ha dit...

Magda,Tens en el teu escrit expressions molt poètiques" surten rajos brillants que converteixen
l'horitzó en un gran escenari", però a la vegada el teu escrit és molt àgil. m'ha agradat molt. Raimunda

Rosa Vila Panach ha dit...

Magada, he obert el teu blog pensant que hi trobaria el teu últim treball. Fes-ho perquè em sembla que t'ha de quedar molt bé.
Rosa